December 27, 2017

Happy list 2017.

Happy list 2017 - a floral sunset

Kerst is jammer genoeg voorbij maar de overschotjes van het kerstdiner zijn nog niet opgegeten of Nieuwjaar staat al voor de deur. Iedereen heeft zijn voornemens voor het nieuwe jaar al in gedachten en profiteert waarschijnlijk nog van de laatste dagen om zich volledig te kunnen laten gaan. In plaats van al vooruit te blikken op het nieuwe jaar, wilde ik even terugkijken op het voorbije jaar en alle dingen die me dit jaar blij gemaakt hebben even opsommen. Dus hier komt het, mijn 'happy list' van 2017!
  • Opnieuw contact opnemen met oude vriendinnen. Zo had ik enkele dates met vriendinnen die ik sinds het middelbaar niet meer gezien had. Wat het natuurlijk superleuk maakte was dat het bij iedereen leek alsof de afgelopen acht jaar er niet waren geweest en we opnieuw de draad konden opnemen waar we geëindigd waren.
  • Dat ik nog eens naar Pukkelpop kon gaan. Vroeger ging ik echt heel graag naar festivals maar na de dood van Dries heb ik het er altijd heel moeilijk mee gehad waardoor ik het aantal festivals dat ik normaal deed, beperkte tot slechts 1 festival. Dat het ook nog eens heel erg duur is, was ook een reden. Ook dit jaar twijfelde ik lang of ik nu zou gaan of niet want Mumford & sons is 1 van mijn favoriete bands en ik twijfelde te lang want toen was de festivaldag opeens uitverkocht. Maar alsof het meant to be was, kwamen er net op de dag dat ik verlof had, nieuwe kaarten vrij en, zonder twijfelen deze keer, bestelde ik 2 dagtickets voor het Lief en mezelf. Geen spijt van gehad! Ik hoorde dat veel mensen Mumford & sons vonden tegenvallen maar ik zal in een goeie hoek gestaan hebben want net als de mensen rondom mij, zong ik het hele concert lang mee met de liedjes en genoot ik er elke seconde van.
  • Dat alles oké is met onze Fons. Ik vermeldde al eens kort in deze post dat onze allerliefste kat, Fons, erg ziek is geweest. Ik ben zo enorm blij dat alles ondertussen terug oké is en dat ik hem weer zie rondlopen in huis en blij op me komt afgelopen wanneer ik het zakje met de snoepjes bovenhaal. Dat kleine mannetje is zo enorm belangrijk voor mij en dat besefte ik eind augustus maar al te goed.
  • Naar Indonesië reizen. Na 2 reizen naar Zuid-en Latijns-Amerika, was het voor ons tijd om een nieuw continent te bezoeken. Indonesië, it was! En hoewel ik altijd een speciaal plaatsje zal hebben voor Zuid-Amerika, was het een ongelooflijk mooie reis met leuke mensen en opnieuw een ervaring die ik voor de rest van mijn leven zal meenemen.
  • De qualitytime dagen met het Lief. Het afgelopen jaar is enorm druk geweest voor zowel het Lief als mezelf. Zeker sinds het Lief van job veranderde, heeft hij het tijdens de week heel erg druk en vaak heb ik tijdens het weekend iets te doen waardoor we soms het gevoel hebben elkaar elke keer mislopen. Daarom proberen we regelmatig een dag of een avond vrij te houden voor elkaar waarop we dan leuke dingen doen of soms ook helemaal niks, zodat we een hele dag met elkaar doorbrengen. Ook al doen we niks, dan genieten we nog enorm van zo'n dag!
  • Mijn cuba-vriendinnetjes. Dat reizen in groep voor ons een goede formule was, daar was ik vrij snel van overtuigd, maar dat ik er nog eens echte vrienden aan zou overhouden die ik een jaar na de reis nog steeds zou zien, dat had ik nooit gedacht. En toch is het zo! Onlangs ging ik nog met enkele van de cubavriendinnetjes op weekend naar Rotterdam en ook met de anderen doen we ons best om nog regelmatig af te spreken. Ik ben echt heel blij dat ik kan zeggen dat mijn reisgenoten ook mijn vrienden zijn geworden.
  • De vooruitgang die ik maak met mijn blog. Sinds dit jaar probeer ik mijn blog iets serieuzer te nemen dan voorheen. Niet dat ik dit professioneel wil doen (alhoewel, wie weet, ooit) maar ik doe mijn best om wat meer mensen mijn blog te laten bezoeken (ook al vind ik dat niet altijd even gemakkelijk). Dat leverde alvast enkele nieuwe volgers op bloglovin' op en mijn eerste samenwerking ever. De vooruitgang is klein, maar ze bestaat wel en daar ben ik al enorm blij mee!
  • Dat ik naar Coldplay ging kijken! Nog boven Mumford & sons, komt Coldplay in de lijst van favoriete bands (ze staan trouwens gewoon op nummer 1 hoor). Toen ze in Brussel kwamen optreden, deed ik dan ook mijn best om tickets te bemachtigen. Ik faalde, maar mijn mama slaagde en gelukkig nam ze het Lief en mij mee! Eén van de mooiste momenten van dit jaar!


En waar ben jij het afgelopen jaar erg blij mee geweest?

No comments:

Post a Comment