December 9, 2017

Kerstlijst 2017

Ik durf het bijna niet zeggen maar elk jaar wordt het precies moeilijker en moeilijker om een lijstje te maken met de cadeautjes die ik graag zou willen. Klinkt verwend, ik weet het - en dat is het ook - maar hoe ouder ik word, hoe meer ik verzamel en hoe minder ik dus nodig heb. En toch krijg ik liever cadeautjes dan geld. First world problems, I know. Na lang nadenken (en door tijdens het jaar mijn lijstje al af en toe aan te vullen met spullen waarvan ik dacht "kan ik wel gebruiken maar is niet dringend" of "oh, wil ik hebben maar ik kan er dat geld niet zelf aan geven") heb ik dan toch een lijst samengesteld gekregen.

kerstlijst 2017 - a floral sunset

 1. Een spiraalsnijder - ik moet toegeven dat ik vorig jaar eigenlijk al een courgettesnijder kreeg maar om eerlijk te zijn, werkt die alleen maar wanneer hij er zelf zin in heeft. Vaak heb ik wel zin in courgettepasta (want gezonder en minder koolhydraten enzo) maar laat ik het voor wat het is gewoon omdat het altijd zo'n verschrikkelijke toestand is vooraleer ik de courgette in de juiste vorm krijg. Wanneer de courgette net de juiste dikte heeft voor mijn toestelletje gaat alles supervlot, maar die courgettes zijn zeldzaam kan ik je vertellen!
  Omdat ik ook ambieer om andere groentes dan courgettes te 'spiralizen', vroeg ik dit jaar dit superdeluxetoestel. Het ziet er wel uit als veel afwas bedenk ik me net maar ik hoop dat alles in de vaatwasmachine mag!

 2. Een letterbord - ik zag het al op verschillende instagramaccounts en/of blogs en ik ben helemaal mee! Dit is ook veel meer mijn ding dan het lichtgevende bord dat je enkele jaren geleden vaak zag. Alleen nog een leuke quote bedenken en ik weet al zo waar ik hem in ons interieur zou plaatsen!
 3. Handtas New Look - kan een meisje ooit te veel handtassen hebben? Mijn antwoord is alvast nee want toen ik deze handtas onlangs in de New Look zag (en ik ontdekte ook nog een superleuk handtasje met een 'flap' in glitter dat perfect is voor de feestdagen... of gewoon, een dinsdag), was ik onmiddellijk verkocht! Ik heb enkele hints aan het Lief gegeven in de hoop dat hij het model ging onthouden maar ik vrees ervoor. Fingers crossed!
 4. Parfum Black Opium (YSL) - een klassieker onder de "ik wil het wel maar kan er zelf het geld niet aan geven"-cadeautjes is elk jaar parfum. Omdat ik nog een voorraadje Black XS heb (ik vind dat een zalige geur voor de winter), koos ik dit jaar voor een andere - voor mij - winterse geur: Black Opium van Yves Saint Laurent. Ik denk wel dat dit eerder een "you hate it or you love it"-geur is want hij is wel vrij zwaar maar dat is net waar ik van hou!
 5. Heerlijk Antwerpen - het Lief kwam onlangs af met dit boek en toevallig lag het bij Viggo's op tafel toen we er vorige week passeerden. Ik begon er in te bladeren en wist meteen dat ik het boek in mijn kast moest hebben. Het staat vol leuke hotspots hier in Antwerpen en natuurlijk wil ik die allemaal gaan bezoeken (en bespreken hier op de blog). Het boek stond vol met bekende adresjes maar wist me toch ook te verrassen met enkele nieuwe, en dat is wat je zoekt natuurlijk!
 6. Brita filter - en tot slot een heel erg praktisch cadeau: een waterfilter. Het Lief zeurt altijd dat ik te veel water meeneem wanneer we naar de winkel gaan (wij doen het merendeel te voet dus dan is dat best wel een gesleur) en omdat ik denk (misschien had ik dat op voorhand wat beter moeten researchen) dat kraanwater drinken uiteindelijk ook goedkoper zal zijn dan flessenwater, zette ik deze waterfilter ook op het lijstje. Ik hoop zo het gezeur van het Lief achter mij te kunnen laten én er nog wat voordeel uit te halen ook. Het enige waar ik voorlopig nog aan twijfel is de smaak... of misschien merk ik niet eens een verschil.
Er stonden nog enkele andere dingen op mijn lijstje ook zoals een bon voor een schoonheidsbehandeling of van H&M Home (wat gewoon een bon voor H&M is denk ik dan), enkele t-shirts van Colourful Rebel, opnieuw een horloge, een afstandsbediening voor mijn camera en geld (dan toch) om eindelijk eens een nieuwe laptop te kopen.

Wat staat er op jouw lijstje?5 comments:

 1. Black Opium is één van mijn favoriete geurtjes! Is afgelopen zomer ontploft in mijn reistas :( dus ben nog aan het wachten tot ik weer zin heb om er geld aan uit te geven, haha. Leuk lijstje!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Oei! Stom dat je die zo bent kwijt geraakt (maar je reistas zal wel lekker ruiken dan?) Misschien kan je hem ook op jouw kerstlijstje zetten? ;-)

   Delete
 2. Wat een leuke items vraag je voor de kerst.
  Op mijn lijstje staat oa rituals geschenkset en clinique scrub

  ReplyDelete
 3. Wij doen niet aan Kerst, dus dat scheelt haha :P Ik heb wel Sinterklaas al gehad natuurlijk. Zo'n letterbord is zo tof!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Vind ik ook! Heb hem gekregen ook dus nu enkel nog een leuke quote zoeken en dan ben ik er helemaal klaar voor!

   Delete