January 13, 2018

Chocolade-kokosrotsen.


Kokos, you hate it or you love it. Althans, dat merk ik als ik in mijn omgeving rondkijk. Ofwel zijn mensen zot van kokos ofwel kunnen ze het niet eens ruiken. Ik ben een lover (mmm, bounty), als ik op de markt zo'n kraam passeer waar ze kokosmakronen verkopen, vraagt het erg veel zelfbeheersing om geen zakje te kopen. 
Omdat ik hier nog wat kokosmeel had liggen van een taart die ik bakte voor 1 van mijn verjaardagsfeestjes, vond ik dat het eindelijk tijd was om het zelf eens te wagen om kokosrotsen te maken. Ik zocht en vond wat ik nodig had op het internet (wat zou ik toch zijn zonder internet) maar omdat alles beter is met chocolade erbij, besloot ik om in plaats van de gewone gekende kokosmakronen een chocoladevariant te maken. En ben ik blij dat ik dat gedaan heb! Kokos- en chocoladeliefhebbers, check zeker het onderstaande recept want het is snel, simpel én lekker. Mijn favoriete soort recepten!


Ingrediënten (voor +-8 rotsen)

 • 2 eiwitten
 • 100 g suiker
 • 100 g kokosmeel
 • 1 tl cacaopoeder

Bereiding

 1. Verwarm de oven voor op 175°C.
 2. Meng de suiker, het kokosmeel, de cacaopoeder met de eiwitten tot een geheel.
 3. Verdeel het mengsel in 8 en rol er bolletjes van.
 4. Leg die op een met bakpapier beklede bakplaat op ongeveer 2-3 cm van elkaar en zet een twintigtal minuten in de oven.
 5. Laat afkoelen (dan worden ze krokant en zijn ze net iets lekkerder) en smullen maar!
Tip: ik maakte ook enkele gewone kokosmakronen (dus zonder chocolade), wanneer die mooi goudbruin beginnen te kleuren, weet je dat de rotsjes bijna klaar zijn. Door de donkere kleur van de chocoladerotsen, is het soms moeilijk te zien wanneer die klaar zijn!


En ben jij een kokoslover of hater?2 comments:

 1. Hmm dat ziet er lekker uit! Ik maak zoiets eigenlijk best vaak, en ook wel eens gedipt in chocolade, maar nooit met cacao er doorheen. Leuk idee voor volgende keer :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ja, ik wilde ze eerst ook dippen in chocolade, maar toen dacht ik; waarom doe ik het er niet onmiddellijk al in? En ik ben blij dat ik dat gedacht heb :D

   Delete