January 27, 2018

Wat ik eet op een dag.

Wat ik eet op een dag - a floral sunset

Ik vind het altijd leuk om te zien wat andere mensen zoal eten tijdens een doordeweekse dag. Om inspiratie op te doen, om me niet schuldig te voelen over snoepen (want andere mensen doen dat ook) of om net mezelf te motiveren om het wat gezonder aan te pakken. Zelf probeer ik ook regelmatig stil te staan bij wat ik nu precies eet op een dag, zo probeer ik mijn maaltijden bijvoorbeeld bij te houden in een app. Ik zeg wel probeer want naarmate de week vordert, wordt er minder en minder geregistreerd. Op maandag begin ik steeds enthousiast want nieuwe week, nieuw begin maar tegen vrijdag is de app weer even vergeten of ben ik het gewoon beu om alles in te tikken.
Bovendien vergeet ik ook vaak kleine snackjes/snoepjes in te geven in de app omdat ik er vaak niet eens bij stil sta dat ik aan het eten ben. Soms ben ik zo hard bezig met andere dingen - en dat kunnen heel stomme dingen zijn - dat ik van mezelf niet merk dat ik iets in mijn mond gestoken heb. Daarom dus het idee om ook zelf eens bij te houden wat ik nu precies eet op een normale dag, hoewel dat ook wat voeten in de aarde heeft gehad. Zo ging ik oorspronkelijk alles bijhouden wat ik op maandag at, maar omdat ik op maandag thuiswerk en dat nogal saai is (ik ontbijt dan bijvoorbeeld nooit), besloot ik om toch maar dinsdag te nemen. Op dinsdag vergat ik al onmiddellijk een foto te nemen van mijn ontbijt dus op naar woensdag maar op woensdag vergat ik dan weer mijn telefoon thuis waardoor ik geen foto's kon nemen van wat ik op het werk at. Dan maar donderdag maar ook toen vergat ik 's middags mijn middagmaal en tussendoortjes te fotograferen dus alle hoop was gevestigd op vrijdag. Ik ben blij te zeggen dat ik op vrijdag in staat was een foto te nemen van al mijn maaltijden en tussendoortjes. Dus, wat eet ik op een doodnormale vrijdag (een dag waarop ik altijd thuis werk trouwens)?  En belangrijker, hoe erg is het gesteld met mijn stiekeme snacken?


Ochtend

Normaal gezien begint een thuiswerkdag voor mij rond 6.45u, dan kan ik een kwartiertje uitslapen om rond 7u achter mijn laptop plaats te nemen. Vandaag had ik echter "geluk" want ik moest tot 17u werken (wij hebben een beurtrol op het werk voor wie vrijdag de telefoons tot 17u opneemt) waardoor ik wat later kon beginnen. Ik sliep dus een uur langer uit en begon om 8u aan mijn werkdag. Ik begin de dag altijd met een glas water en zoals ik al zei, normaal gezien ontbijt ik niet op thuiswerkdagen. Maar omdat dat een beetje saai zou zijn voor deze blogpost, maakte ik vandaag een uitzondering en at een lekker havermoutontbijtje (met banaan en chocoladen, njammie!). Omdat ik me al enkele dagen niet zo lekker voel - en vandaag dan in het bijzonder - nam ik er ook een thee bij. Is zo'n heerlijk comfortdrankje vind ik. Je zou denken thee is gezond, maar ik moet er even bij vertellen dat hoe ik mijn thee drink, dat alles behalve gezond is (ik neem er echt te veel suiker bij) maar ik voelde me slecht dus daar zat ik vandaag even niet mee in.

Wat ik eet op een dag - a floral sunset


Middag

Tot de middag drink ik nog enkele glazen water en om 13u beslis ik om aan mijn lunchpauze te beginnen. Omdat ik vanmorgen om 8u begon, heb ik ook nog een uur extra pauze dus vooraleer ik begin met eten, neem ik eerst een douche.
Ik hoopte dat de douche me een beter gevoel zou geven, maar helaas voel ik me nog altijd niet toppie. Dat wordt dus geen al te uitgebreide lunch. Niet dat dat mogelijk is want op vrijdag is het vaak zoeken naar de laatste kruimels om nog iets te prepareren. Ik vind nog wat brood en eet er wat speculaasjes, gedoopt in koffie bij. Blijft toch beter dan speculoospasta (hoewel ik dat ook eet als ik te lui ben om koffie te maken). Ik was van plan de koffie nog op te drinken maar verlies die uit het oog. Tegen de tijd dat ik door heb dat er nog een tas koffie op me staat te wachten is die koud dus giet ik het maar weg.

Wat ik eet op een dag - a floral sunset

Hoewel ik me niet al te best voel, krijg ik rond een uur of 3-4 toch opeens razende honger. Tijd voor een tussendoortje dus; mijn allerlaatste stuk marsepein van sinterklaas (ik kijk hier altijd een heel jaar naar uit) en nog een theetje erbij. Ik blijf hierna nog een hongergevoel hebben maar voel me tegelijkertijd ook misselijk (wat mentaal heel verwarrend is trouwens). Ik beslis dan maar om op veilig te spelen en probeer mijn honger te stillen met nog een glas water. Het helpt niet echt, maar ik moet er maar mee verder.

Wat ik eet op een dag - a floral sunset

Avond

Ik heb het al een paar keer gezegd, ik voel me al enkele dagen niet zo goed. Normaal gezien is bij ons donderdag dan ook veggiedag maar omdat ik me niet goed voelde en we 's avonds nog langs mijn ouders moesten, ging ik pizza halen in plaats van te koken. Omdat ik dus op donderdag voor de luie manier koos, kookte ik op vrijdag het gerecht dat ik gepland had voor donderdag. Vegetarische enchilada's it is. Vooraleer ik hieraan begon, dronk ik nog wel een cola zero met wat citroensap (I know, normaal doe je citroen in je water maar cola helpt tegen buikpijn, toch?). De enchilada's waren een nieuw recept en vielen toch wel wat tegen, geen toppertje. Ik at dus niet erg veel.

Wat ik eet op een dag - a floral sunset

Ook de rest van de avond at ik niet zoveel meer, wonder boven wonder ben ik vrijdagavond doorgekomen zonder nog extra te snacken. Al moet ik wel toegeven dat het Lief nog 1 mojito voor mij maakte (ziek of niet ziek, een mojito kan er altijd bij) maar er kwam geen 'vast' voedsel meer aan te pas. Ik ging ook vroeg slapen want zaterdagochtend had ik nog een ontbijtdate dus ik hoopte wat te recupereren zodat ik 's ochtends in betere vorm was en optimaal van mijn ontbijt zou kunnen genieten.

Wat ik eet op een dag - a floral sunset

No comments:

Post a Comment