January 24, 2018

Hotspot: Basil & Time

Hotspot Antwerpen: Basil & Time - a floral sunset

Opnieuw tijd voor een Antwerpse hotspot! Dit keer trokken het Lief en ik naar 't Zuid voor een ontbijtje op zondag. Jammer genoeg zijn er op zondag heel wat toffe adresjes gesloten dus deze keer moesten we nog een kleine wandeling maken vooraleer we op onze ontbijtplek waren aangekomen. Maar het weer zat ons mee en met een stralende zon wandelden we naar de andere kant van 't stad om te genieten van een ontbijt bij Basil & Time. Gelukkig voor ons was het de afstand zeker waard want wat we kregen voorgeschoteld was echt heel lekker, plus opnieuw erg lieve mensen die ons op onze wenken bedienden. 


Wat?


Basil & Time is een kleine zaak vlakbij de gezellige Marnixplaats in een vintagestijl. Je kan er terecht voor een lichte lunch en zelfs tot 16u voor ontbijt (zo'n goed idee! I ❤ All day breakfast). Zelf omschrijven de eigenaressen hun zaak op hun website als "Een plaats om wat te werken, of gezellig bij te praten." en dat beaam ik met veel plezier. Bovendien kan je al hun gerechten ook meenemen naar huis, moest je er toch liever van genieten in je eigen woonkamer (of doen alsof je zelf al die lekkere dingen hebt gemaakt).

Lekker?

Niet gemakkelijk om een keuze te maken uit hun uitgebreide ontbijtkaart (ik zei het al, I love all day breakfast, dat maakt de keuze alleen maar moeilijker). Het Lief had snel een keuze gemaakt en koos bijna onmiddellijk voor het klassieke ontbijt. Ik twijfelde nog lang tussen het klassieke ontbijt en havermout met kaneelsuiker en notenmix (klinkt ook zo goed). Uiteindelijk volgde ik het Lief en ging voor het klassieke ontbijt maar volgende keer ga ik voor de havermout, om te compenseren. Als je van zoete ontbijten houdt (en dat doe ik), is dit een ideaal ontbijt. Je kan kiezen tussen choco of confituur bij je ontbijt en je krijgt er ook zo'n lekkere koude chocomelk met hazelnootsmaak bij. Net nutella in een drankje! Ik geloof trouwens dat de choco zelfgemaakt was. Ik was er zo zot van dat ik het hele potje heb uitgelepeld (awkward). 
Nog even het vermelden waard: koffie en thee zijn inbegrepen in de formules maar ik vroeg of ik de gewone koffie kon wisselen voor een latte en dat ging zonder probleem, zonder extra te betalen. Ook toen we wat extra brood vroegen, kregen we dat onmiddellijk zonder bij te betalen.


Gezellig?

Ik vond Basil & Time nog eens een verfrissing om binnen te stappen. Geen hipsterbar met de typische houten meubels en licht interieur (waar ik trouwens ook zot van ben, daar niet van) maar een toffe vintagestijl die een erg gezellig gevoel geeft. Het Lief was onmiddellijk verkocht toen hij binnen stapte. Vooraan in de zaak vind je een klein "salonnetje" met van die gezellige zetels en dat geeft echt een huiskamergevoel. Er stonden trouwens ook verschillende letterborden. Nog zoiets waar ik een zwak voor heb.
Groot is het niet, toen het Lief en ik binnen stapten, was er dan ook geen tafel vrij. Maar al snel werd er voor ons een plaatsje bij gemaakt en konden we toch nog plaatsnemen. Als je dus met een groter gezelschap bent, raad ik je dan ook aan om op voorhand even te reserveren.

Waar?

Zoals ik al vermeldde is Basil & Time gelegen vlakbij de Marnixplaats. Ik vind 't Zuid sowieso één van de leukste plaatsen in Antwerpen, zeker in de zomer. Zeker een aanrader dus wat mij betreft én als 1 van de weinige zaken die ook nog eens op zondag geopend is!
De vrièrestraat 4, 2000 Antwerpen
Woe-zo open van 10u tot 16u

Tip: Is er geen plaats bij Basil & Time? Probeer dan zeker eens 1 van de volgende ontbijtadresjes in Antwerpen: Barchel, Perruche, Tartine of Sil'eau.2 comments:

  1. Oh yes, zalig! Ik had nog nooit van Basil & Time gehoord, maar dit klinkt alvast veelbelovend, Inez. Merci voor de tip!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Blij te lezen dat je zo enthousiast bent! :D Echt heel vriendelijke mensen daar en nog lekker ook dus het is zeker een bezoek waard als je in de buurt bent! Smakelijk alvast ;-)

      Delete