January 20, 2018

Homemade Baileys.


Wist je dat je baileys gewoon helemaal zelf kan maken? Ik weet het, mindblowing! Maar echt het kan dus, het is mogelijk om zelf je eigen glaasje hartverwarmende baileys te maken. Best van al? Het is niet eens moeilijk en binnen 5 minuten klaar!
Volgens mij was Baileys 1 van mijn eerst kennismakingen met 'sterke drank' en dat beviel mij onmiddellijk zeer goed. Hoewel ik vandaag nog andere digestieven heb ontdekt (Amaretto! Quaranta y tres!) zit Baileys nog altijd in de top 3. Toen ik zag hoe gemakkelijk het is om het zelf te maken moest ik dat natuurlijk zelf ook even proberen. Daarom wachtte ik tot het Lief naar de voetbalmatch vertrok en zat ik stiekem even aan zijn whiskey in een poging die goddelijke drank na te bootsen. En wonder boven wonder, het lukte nog ook!
Ben je even zot van Baileys als ik dan raad ik je aan om het recept hieronder even te bekijken en serieus te overwegen om het zelf ook eens te proberen. Het is toch altijd leuker als je tegen je bezoek kan zeggen dat je het zelfgemaakt hebt wanneer je ze een glaasje aanbiedt?

Ingrediënten

  • 1 blik gecondenseerde melk (397g)
  • 200 ml slagroom (in vloeibare vorm, dus nog op te kloppen)
  • 1 kl instant koffie (opgelost in een klein beetje water)
  • 20 g pure chocolade
  • 200 ml (Ierse) whiskey

Bereiding

  1. Laat de chocolade op lage wattage smelten in een microgolfoven.
  2. Meng alle ingrediënten een 30tal seconden tot een minuut (afhankelijk van hoe dik je het mengsel wilt hebben) in een blender of in een potje met behulp van een staafmixer.
  3. Giet de drank in een gesteriliseerde glazen fles en bewaar in de koelkast. Het zou nog 2 maanden houdbaar moeten zijn in de koelkast.

Lusten jullie graag Baileys?No comments:

Post a Comment