January 3, 2018

5 tips voor een beetje me-time.

5 tips voor me-time - a floral sunset


Na alle drukte van de feestdagen, is het opnieuw tijd om terug te komen in de alledaagse routine en werk te maken van al die goede voornemens. Ik weet niet hoe het bij jullie zit maar na alle familietijd die de feestdagen met zich meebrengen, heb ik altijd behoefte aan wat me-time. Om die reden probeer ik ook altijd verlof te nemen tijdens de week tussen kerst en nieuwjaar maar ook tijdens de rest van het jaar, heb ik regelmatig wat tijd voor mezelf nodig. 
Op woensdag is mijn vaste me-time avond want dan is het Lief naar de voetbaltraining en op zaterdag is er meestal match dus dan heb ik ook een hele zaterdagnamiddag voor mezelf. Die tijd spendeer ik dan ook volledig aan mezelf en niemand anders (behalve Fons). Klinkt misschien wat stom maar ik heb ook écht nood aan die momentjes om niet gek te worden (en ik heb niet eens kinderen) en ik denk dat het voor iedereen belangrijk is om af en toe, al dan niet op een vast moment, even alles te laten voor wat het is en enkel bezig te zijn met zichzelf. Plan desnoods wat me-time in in je agenda, al is het maar een kwartier voor je gaat slapen. Als je het nog niet deed, zul je zien dat je er van zult genieten en misschien niet meer zonder die momentjes kunt. Ik geef je hier alvast enkele ideeën mee die je tijdens zo'n me-time momentje kunt doen.

1. Verwenavond met alles erop en eraan

Als je net zoals ik de luxe hebt om een hele avond voor jezelf te hebben, raad ik je aan om je die tijd te gebruiken om jezelf eens goed te verwennen. Denk bad met bubbels, gezichtsmaskers, haarverzorging, manicure en pedicure, geurkaarsen, kortom alles erop en eraan. Wij hebben helaas geen bad in ons appartement maar ik neem dan vaak uitgebreid de tijd om alle verzorgingsproducten voor mijn gezicht die ik in huis heb uit te proberen om dan af te sluiten met een heerlijk warme douche.


2. Lezen

Als je geen hele avond ter beschikking hebt, of om je verwenavond af te sluiten misschien, is lezen ook altijd een heerlijk me-time momentje (als je graag leest natuurlijk). Ik kan er echt van genieten om een halfuurtje vroeger dan normaal in bed te kruipen en nog even te lezen. Het geeft ook meer rust dan nog een hele avond op allerlei schermen te zitten turen.

3. Tijd vrijmaken voor je lievelingshobby

Ook tijd vrij maken voor een hobby telt als me-time. Of je hiervoor nu thuis blijft en even je bullet journal voorbereid op de komende maand, wat gaat oefenen met handlettering, beslist om een bepaald gerecht te koken of iets te bakken, aan je blog gaat werken of dat je hiervoor buitenshuis een bepaalde les gaat volgen of gaat sporten. Doe gewoon iets helemaal voor jezelf, wat jou interesseert en wat jij graag doet. 
Kleine bijkomend tip: wat mij helpt om soms even rust te vinden is yoga. Vooral de ademhalingsoefeningen en de kleine momentjes van bewustwording in een bepaalde pose helpen mij om wat rust in mijn hoofd te creëren. Soms van korte duur, maar ik merk echt een verschil tijdens de periodes dat ik meer bezig ben met yoga. 


4. (Bij)slapen

Wie zegt dat je altijd bij bewust moet zijn tijdens je momentjes voor jezelf? Tijdens erg drukke periodes (die gelukkig niet zo vaak voorkomen hier), kan ik ook gewoon perfect even een dutje gaan doen of heerlijk lang uitslapen om weer wat tot mezelf te komen. Ik kan me ook inbeelden dat wanneer je kleine kinderen hebt, slaap het perfecte me-time moment kan zijn. And who can blame you? 


5. Buiten komen

Hoewel ik zelf tijdens mijn me-time liever knus in ons appartementje blijf, hoeft dit niet te betekenen dat dat voor iedereen zo is. Even gaan winkelen en er een leuke lunch aan koppelen (ik raad het je zeker aan om alleen te gaan, tijdens het winkelen koop je volledig je eigen goesting en alleen lunchen is echt niet zo eng als het klinkt), een wandeling maken doorheen de stad of een nabijgelegen bos of park, afspreken met een goede vriendin, ... . Sommige mensen genieten van de buitenlucht en de natuur (rare kwiebussen) en kunnen tijdens een wandeling hun gedachten op orde brengen.

Kortom, zolang je zelf geniet van je activiteit en niets doet tegen je zin, telt het als me-time. Doe gewoon even iets voor jezelf, omdat je het wilt en niet omdat het moet. Word je rustig van een opgeruimd huis en ligt alles erbij als een stort? Dan kan opruimen perfect jouw me-time moment zijn! Geniet gewoon en verwen jezelf af en toe ook een beetje. Want - zoals ze dat bij L'Oréal zo schoon zeggen - jij bent het waard!


No comments:

Post a Comment