May 26, 2018

Braambes-lavendellimonade.

braambes-lavendellimonade - a floral sunset

Ik heb het al een aantal keer gezegd maar ik doe de laatste tijd mijn uiterste best om frisdrank af te zweren. Iets wat ik heel lastig vind want ik ben nu eenmaal een enorm grote zoetebek - en dat zal ik altijd blijven, vrees ik. Een glas Ice tea, Fanta of Cola kan me dus echt enorm smaken (zeker op zo'n warme dagen als vandaag), al dan niet in zero variant maar dat is blijkbaar ook niet oké. 
Ik hou het de laatste tijd dus voornamelijk bij water, maar dat wordt zo ongelooflijk saai! Daarom probeer ik nu regelmatig een zelfgemaakte limonade uit. Op zich is dat niet nieuws, want ik maakte vroeger al verschillende limonades (denk maar aan mijn citroenlimonade, aardbeienlimonade of lavendellimonade), maar zelfs die homemade versies bevatten heel wat suiker. Daarom probeerde ik dit keer een suikerarme versie te maken, al gebruikte ik zoet fruit om wat te compenseren. Je begint wel best met de voorbereidingen een dag op voorhand (dan bedoel ik de lavendelsiroop) zodat de smaak helemaal is opgenomen.


Ingrediënten

 • 250 ml water
 • 1-2 el lavendel
 • 1 el ahornsiroop (of naar smaak)
 • 250g braambessen
 • enkele takjes munt
 • Sap van 1 citroen
 • Bruiswater

Bereiding

 1. Breng het water samen met de lavendel en de ahornsiroop aan de kook. Laat een twintigtal minuutjes pruttelen op een middelhoog vuur.
 2. Zet het vuur uit en laat verder afkoelen. 
 3. In een grote kan doe je het merendeel van de braambessen (hou er eventueel nog enkele opzij ter garnering) en de munttakjes. Met een stamper plet je de bessen en de munt zodat al het sap vrij komt.
 4. Giet hierbij de lavendelsiroop.
 5. Voeg hier nog het citroensap aan toe en vul tenslotte aan met het bruiswater.
 6. Bewaar in de koelkast.

No comments:

Post a Comment