May 2, 2018

Mijn 5 favoriete verzorgingsproducten.

5 favoriete verzorgingsproducten - a floral sunset

Dit is een beetje een atypische blogpost voor mij want ik doe niet zo aan het beauty-bloggen (onder welke categorie dit soort verzorgingsproducten thuis hoort, volgens mij) maar omdat ik deze producten zo graag gebruik en er zo enthousiast over ben, wilde ik toch eens een uitzondering maken. Onder het motto "gezonde geest in een gezond lichaam", geef ik je dus mij 5 favoriete verzorgingsproducten mee. Elk van deze producten gebruik ik meerdere keren per week (sommige zelfs meerdere keren per dag) en ik merk echt een verschil met andere producten. Ze werken dus heel goed voor mij en misschien doen ze dat ook wel voor jou!


Effaclar (La Roche-Posay)

De reinigingsgel van effaclar probeer ik elke dag te gebruiken. Idealiter zou ik die zelfs 2 keer per dag moeten gebruiken, maar als ik er aan denk om het al 1 keer per dag te doen, is dat al heel wat. Ik heb een nogal lastige huid en lijk nooit uit mijn puberteit te zijn gekomen wat acne betreft. Zelfs nu ik 26 ben, heb ik nog regelmatig last van puistjes en ik hààt het. Ik heb al heel wat dingen geprobeerd maar heb nog steeds geen wondermiddel gevonden om mijn huidproblemen op te lossen. 
Eerst was ik ook niet zo'n fan van dit product want toen ik dit de eerste week gebruikte, leek mijn huid wel erger te worden. Enkele weken later daarentegen, begon ik resultaat te zien en ook wanneer ik de gel enkele dagen niet gebruik, zie ik een duidelijk verschil. Mijn huid wordt zoveel vettiger dan. Ik ben nog altijd niet voor 100% van mijn acne af, ik blijf wel nieuwe puistjes bij krijgen, maar de situatie is beter dan wanneer ik de gel niet gebruik of wanneer ik een ander product gebruikt. Het is tot hiertoe dus de beste oplossing voor mij en ik ben blij dat ik al een product heb gevonden dat mijn huid toch al wat kan kalmeren.

Scrubcreme Tea Tree (Kruidvat Originals)

Eens per week, scrub ik graag mijn gezicht om het wat dieper te reinigen. Daarvoor gebruik ik de scrubcrème van Kruidvat Originals. Net als met de reinigingsgel, heb ik al heel wat soortgelijke producten uitgetest maar vaak vind ik de structuur te zacht. Dat is helemaal niet het geval bij deze scrub, die is nog redelijk grof waardoor ik echt het gevoel heb dat mijn huid dieper wordt gereinigd. Langs de andere kant is hij natuurlijk niet zo hard als een bodyscrub dus je gezicht wordt niet beschadigd. Ik moet wel toegeven dat tea tree niet mijn favoriete geur is, maar je went er wel aan. Bovendien werkt tea tree olie ook heel goed tegen puistjes dus je slaat hier 2 vliegen in 1 klap.

Shampoo Beology (Schwarzkopf)*

Ik gebruik deze shampoo nu ongeveer een maand en moet zeggen dat ik er grote fan van ben. De shampoo bestaat in 3 versies, en ik gebruik momenteel die voor beschadigd haar. Want dat is mijn haar ook. Ik ben al een lange tijd niet meer naar de kapper geweest en dat begint zijn tol te eisen van mijn haar (binnenkort maar eens aan afspraak maken), mijn punten beginnen massaal te splitsen. Ik ga niet beweren dat deze shampoo al die gespleten punten weer aan elkaar heeft gehecht, maar ik merk wel dat mijn haar er gezonder uitziet na een wasbeurt met deze shampoo - in tegenstelling tot mijn vorige shampoo.
Een ander pluspunt van deze shampoo is ook dat het mijn haar niet te vettig maakt. Ik heb sowieso snel vettig haar en dat proces gaat vaak erg snel. Soms vertrek ik 's morgens thuis met normaal haar en wanneer ik in de namiddag naar het toilet ga en in de spiegel kijk, lijkt het alsof iemand olijfolie in mijn haar heeft gesmeerd. Hoewel ik mijn haar nog steeds om de 2 dagen moet wassen, merk ik toch wel dat mijn haar het net iets langer volhoudt.

Parfum Black XS (Paco Rabanne)

Oké, parfum is technisch gezien geen verzorgingsproduct maar ik ben zo'n fan van deze geur dat ik hem er toch snel tussen heb vermeld. Black XS is echt al jaaaaaaren een favoriet van mij en ik blijf hem steeds opnieuw kopen. Ik herken de geur ook altijd direct bij iemand anders wat soms wel grappig is als een onbekend persoon passeert, zo raar om iemand anders met dezelfde geur tegen te komen. Soit, ik kan er weinig anders dan lovende woorden voor hebben, dus vandaar dat hij in de lijst is geslopen.

Herstellende Bodymilk (Yves Rocher)

En tot slot wil ik ook nog graag de bodymelk van Yves Rocher vermelden (ondertussen hebben ze een nieuwe verpakking zag ik, maar ik kocht ooit een voorraadje met een 2 voor de prijs van 1 actie, daarom dat ik nog de oude verpakking heb). Zo vettig als mijn gezicht is, zo droog zijn mijn benen, zeker tijdens de zomermaanden (maar ook tijdens erg koude winterdagen kan ik er last van hebben). Er is een tijd geweest dat ik mezelf verwondde met het krabben aan mijn benen omdat ze zo droog waren dat ze verschrikkelijk begonnen te jeuken (sommige dagen was het echt ondraaglijk). Ik ben toen begonnen met deze bodymelk te smeren en halleluja, enkele dagen later was ik al van mijn jeuk verlost. Het hydrateert mijn benen zo goed, echt waar. Wanneer ik veel last heb van droge benen, gebruik ik het dagelijks en binnen enkele dagen zie ik resultaat. Anders gebruik ik de melk om de 2-3 dagen en het doet zijn werk perfect. En de geur... oh, ik vind de geur zo goed!

Voila, dit zijn ze dus, mijn 5 favoriete producten van het moment. Ik wissel graag af en probeer graag nieuwe dingen dus waarschijnlijk zullen er door de jaren heen wel andere producten in de lijst komen maar voor nu, zijn deze perfect. En wanneer daar verandering in komt, laat ik je dat graag weten!

* Ik heb dit product gekregen maar dat beïnvloedt mijn mening geenszins. 

No comments:

Post a Comment