May 12, 2018

Toast met eiersla en asperges

Toast "asperges op zijn Vlaams" - a floral sunset
Het aspergeseizoen is er weer en dus presenteer ik hierbij mijn lunchversie van asperges op zijn Vlaams. Iets gezonder (want geen boter) maar toch nog die heerlijke combinatie van eieren met asperges. Leuk voor een zaterdag- of zondagmiddag, wanneer je wat extra tijd hebt en het al eens wat meer mag zijn. Of wanneer er iemand langs komt voor de lunch! Je kan de eiersalade namelijk perfect op voorhand al voorbereiden en de asperges à la minute grillen. Zo heb je snel een simpel gerechtje klaar dat toch een beetje decadent aanvoelt (want asperges blijven toch het witte goud - vergeet hier even dat ik dit keer groene asperges gebruikte, haha).
Ik maakte een klassieke eiersla, omdat ik niet zo'n fan ben van de "gezonde(re)" eiersla die vaak met yoghurt wordt gemaakt. Wil je toch liever een gezondere versie maken, vervang dan de mayonaise in dit recept door Griekse yoghurt. Of, ben je net als ik geen fan van Griekse yoghurt, kan je ook light mayonaise gebruiken voor dit recept, dat maakt het natuurlijk niet gezonder maar haalt er al wel enkele calorieën vanaf.


Ingrediënten (voor 4 toasts)


 • 4 dikke sneden donkerbruin brood (of brood naar keuze)
 • 3 hardgekookte eieren
 • 1 (kleine) el mayonaise (of Griekse yoghurt)
 • 1 tl mosterd
 • snuifje paprikapoeder
 • peper en zout
 • ongeveer 12 asperges (groene of witte, naar keuze)

Bereiding


 1. Zet de dikke sneden brood even onder een grill in de oven zodat ze lekker krokant worden.
 2. Ondertussen prak je de hardgekookte eieren fijn met een vork. 
 3. Voeg hieraan de mayonaise (of Griekse yoghurt) en de mosterd toe. Roer goed onder elkaar.
 4. Kruid af met het paprikapoeder, peper en zout en roer opnieuw door elkaar.
 5. Check even hoe het met je toast is, we willen niet dat die verbrand. Haal uit de oven als die lekker krokant is.
 6. In het geval dat je verse, witte asperges gebruikt is het belangrijk dat je ze op voorhand schilt. Dit doe je gemakkelijk met een dunschiller. Houdt de asperge bovenaan aan het kopje vast en schil naar beneden toe. 
 7. Snijdt ook de harde onderkant van de asperges (dit zou niet nodig zijn bij groene asperges, maar ik doe het toch... voor de zekerheid)
 8. Neem er een grillpan bij en gril de asperges tot ze beetgaar zijn.
 9. Besmeer je toast met de eiersalade en werk af met de asperges.
  Tip: het eet misschien gemakkelijker als je de asperges op voorhand al in hapklare stukken snijdt, al presenteert zo'n volledige asperge natuurlijk mooier.

No comments:

Post a Comment