May 30, 2018

26 before 27: de eindstand.

26 before 27: de eindstand - a floral sunset

Binnen een kleine 2 weken word ik alweer 27 jaar en ik vind dat eerlijk gezegd heel erg raar. Als ik nu terugkijk naar bijvoorbeeld 10 of 15 jaar geleden, heb ik een totaal ander leven dan ik mij had ingebeeld. Nu ja, in grote lijnen ligt het nog wel in de verwachtingen (ik heb ondertussen namelijk een lief, een kat en een appartement) maar mijn leven is wel veel minder spannend of interessant dan ik dacht dat het zou worden. Soit, mijn oninteressant leven is iets waarover ik later nog wel eens zal uitweiden (of niet, want zoals ik al zei: oninteressant), waar ik het nu over wil hebben is mijn jaarlijkse verjaardagslijst. Of eigenlijk die van vorig jaar. Check zeker even mee welke doelen ik wel en welke doelen ik niet gehaald heb.
 1. Kookboek afwerken
  Dit is nog steeds een work in progress. Om eerlijk te zijn heb ik hier erg weinig moeite in gestoken.
 2. Fotoboek Argentinië afwerken
  Geslaagd! Na 3 jaar heb ik dan toch uiteindelijk mijn fotoboek van Argentinië gemaakt en besteld (met ontbrekende foto's weliswaar, check voor meer info deze post). Die fotoboek staat dus ondertussen te blinken in onze kast.
 3. Opnieuw een photoshopcursus volgen (of een andere hobby zoeken)
  Oké, het is geen photoshop cursus geworden maar ik heb wel een andere hobby gevonden, namelijk floatfit. De lessen zijn ondertussen jammer genoeg afgelopen, maar ik heb me voorgenomen om met het Lief te blijven zwemmen, ook tijdens de zomermaanden.
 4. Een sapdetox volgen
  Jullie konden enkele weken geleden hier nog alles lezen over mijn sapdetox. 
 5. Promotie maken of een nieuwe job zoeken
  Jammer genoeg niet gelukt. Hoewel het eerst mijn bedoeling was om een nieuwe job te zoeken, vond ik niet wat ik zocht. Toen het Lief en ik dan besloten om een appartement te kopen, heb ik toch voor mezelf beslist om voorlopig te blijven waar ik nu ben en helemaal te gaan voor een promotie. Spijtig genoeg kan je bij ons maar 2 keer per jaar promotie maken en laat het nu net zo zijn dat ik de eerste periode gemist heb. Gaan met die banaan voor de volgende periode dus!
 6. Een maand lang geen kleding kopen
  Wonder boven wonder ben ik hierin geslaagd! Meer zelfs, ik kocht 2 maanden lang geen kleding! Dus eigenlijk ben ik dubbel geslaagd, haha. Ook sinds die 2 maanden ben ik behoorlijk braaf geweest, ik geloof dat ik maar 2 of 3 items gekocht heb sinds april. Ik moet nu wel toegeven dat ik een aantal keer een volle doos bij Zalando heb besteld maar na wijs beraad heb ik die steeds volledig weer geretourneerd. Dat is natuurlijk het voordeel van online shoppen, je kan het onmiddellijk naast de inhoud van je kleerkast leggen om te beseffen dat je al een soortgelijk kledingstuk hebt.
 7. Elke maand een hotspot bespreken
  Ik weet zelf niet goed of ik hier nu voor geslaagd ben of niet. Technisch gezien heb ik maar 11 hotspotartikelen geschreven MAAR ik heb ook 1 blogpost over onze citytrip naar Amsterdam geschreven, waarin ik ook enkele hotspots besprak. Dus eigenlijk kom ik wel aan 12 hotspots... Hey, 't is mijn verjaardag dus we gaan mild zijn: missie geslaagd.
 8. Minder frisdrank drinken (max. 1 fles per maand)
  Hoewel ik de laatste maanden veel vooruitgang heb gemaakt, ga ik op dit puntje toch streng zijn en beslissen dat ik niet geslaagd ben. Ik grijp nog te vaak terug naar een zero-variant en ik kan mijn frisdrankverbruik - zeker op sociale gelegenheden - nog heel wat minderen. 't Is zoals ik zeg vooral op momenten dat ik niet thuis ben - op een feestje of op café - dat ik het moeilijk vind om frisdrank te mijden. Want een watertje vragen op café... Sorry, dat kan ik niet. Zo graag drink ik geen water, en aangezien het vaak even duur (of slechts enkele centen goedkoper) is dan een cola zero, kies ik dan liever voor een cola zero. Er is dus nog wel wat werk aan de winkel maar voorlopig is er thuis toch al enkele verbetering.
 9. Een niet-snoepweek inlassen
  Ook gelukt! Hoe me dat beviel (of net niet eigenlijk), kon je ook al eerder op de blog lezen. Hier vind je meer info.
 10. Opnieuw bloed doneren
  Shame on me, maar niet geslaagd. Ik heb wel mijn best gedaan om bloeddonatiemomenten (of hoe je zoiets ook noemt) te vinden in mijn buurt maar het lijkt alsof dat niet gedaan wordt hier in Antwerpen. De enige momenten die ik vond, waren maar tot 18u en dan geraak ik er gewoon niet omwille van het werk. Volgens mij moet je dus echt naar een donorcentrum gaan wanneer je hier bloed wil doneren en omdat dat niet echt in de buurt is, ben ik er nog nooit geraakt. Misschien moet ik hier toch eens wat meer info over opzoeken.
 11. 8 boeken lezen
  Hier kan ik kort en krachtig over zijn: geslaagd! 
 12. Een citytrip doen
  Ik vermeldde onze citytrip naar Amsterdam al eerder. 't was nog een laat verjaardagscadeau voor het Lief maar Amsterdam was fantastisch. Echt een stad naar mijn hart!
 13. 5 keer naar de cinema gaan met het Lief
  (nog) niet geslaagd. Op het moment dat ik dit schrijf, zijn we welgeteld 4 keer naar de cinema geweest in het afgelopen jaar. Het staat nog wel op de planning om voor mijn verjaardag nog een vijfde keer te gaan dus normaal gezien zou dit puntje ook in orde moeten komen. Ik laat het jullie nog wel weten!
 14. Mijn blog meer delen en 5 nieuwe volgers verzamelen
  Joepiejeej! Geslaagd! Meer dan geslaagd zelfs! Ik weet niet precies met hoeveel Bloglovin'-volgers ik gestart was, maar als ik me niet vergis zat ik rond de 12 of 13. Ondertussen zijn dat er 29 dus mijn aantal volgers zijn zelfs meer dan verdubbeld in het afgelopen jaar! Oké oké, 29 is nog niet veel, maar ik ben oprecht blij dat er al zoveel mensen geïnteresseerd zijn! Dankuuuuu!
 15. 5km in 1 keer lopen
  Hahaha, who am I kidding? Ik ging 2 keer lopen het afgelopen jaar en ik denk dat 3,5km mijn record was. Nee, ik heb het niet eens serieus gepakt. Niet geslaagd, wie had dat nu gedacht?
 16. Een rolletje van mijn fisheye camera optrekken
  Oké, 't wordt gênant maar voor het vierde (?) jaar op rij: niet geslaagd. Ik neem het toch wel opnieuw mee naar volgend jaar. De aanhouder wint! En fisheyefoto's zijn kei tof!
 17. Opnieuw met yoga beginnen
  Mmm... ik ging niet opnieuw naar een yogastudio. Ik doe wel regelmatig thuis yoga met behulp van een youtubefilmpje (yoga with Adriene for the win). 't is dus zowat tussenin. Ik ga opnieuw streng zijn en zeggen dat dit puntje niet gelukt is, ik zou namelijk wat meer regelmaat in die yogasessies moeten krijgen. Misschien 1 keer per week een momentje nemen om zo'n filmpje te volgen. Werkpuntje voor volgend jaar!
 18. Oude blogposts vertalen
  Het doel was om elke maand een oude, engelse blogpost te vertalen. Dat maakt dus dat ik dit jaar 12 van zo'n blogposts vertaald zou moeten hebben. Helaas, de teller staat momenteel op 6 van de 12. Ik kan nog een inhaalbeweging doen en 6 extra posts vertalen. Ik heb immers nog een tiental dagen de tijd maar ik vrees ervoor. Moest ik het toch nog halen, lees je dat hier nog wel.
 19. Sparen
  Ondanks het feit dat het Lief en ik een appartement kochten enkele maanden terug (woop woop!), ben ik echt nog wel tevreden over wat we hebben kunnen sparen tijdens die periode (nu ja, we beginnen pas in juli met het afbetalen van de lening ook). Al zeg ik het zelf, sparen is wel een beetje 1 van mijn specialiteiten (en dat terwijl ik tegelijkertijd ook zo graag geld uitgeef, 't is iets raar, ik weet het).
 20. 5kg afvallen en die er af houden
  Nope, ik ga hier niet rond de pot draaien. Ik ben ongeveer 2,5kg afgevallen en tot hiertoe heb ik die er dus ook al enkele maanden afgehouden. Maar het cijfertje op de weegschaal daalt (voorlopig) niet meer. Ik zou tijdens de zomermaanden graag nog wat inzetten op extra beweging (is toch altijd gemakkelijker als het weer mooier is) en ik hoop dat ik nog enkele kilo's kan afvallen, die er ook af zullen blijven maar eerlijk is eerlijk: 5kg voor 10juni haal ik nooit.
 21. Kleren online verkopen
  't is niet dat ik mijn best niet heb gedaan om ze aan de man te brengen. 't Was dat niemand geïnteresseerd was. Ik denk eraan om naast United Wardrobe misschien ook kapaza of tweedehands.be te proberen (dat lukte wel in het verleden) maar ik ben voorlopig te lui om alle foto's online te zwieren.
 22. Nog eens gaan feesten
  Mmm, om eerlijk te zijn, weet ik zelfs niet of ik dit jaar ben gaan feesten. Het feit dat ik het niet meer weet, doet me echter vermoeden dat het antwoord hierop is: niet geslaagd. Ik ben wel een aantal keer blijven plakken met het Lief (en een enkele keer ook met zijn vrienden) op café of op een feestje maar om dat nu echt "feesten" te noemen. Ik denk het niet.
 23. Minder eten weggooien
  Dit vind ik ook een moeilijk puntje om te beoordelen. Er werd hier het afgelopen jaar regelmatig al wel eens te veel gekookt en dat overschotje werd ook vaak weggegooid. Het Lief weigert namelijk om 2 dagen na elkaar hetzelfde te eten (bijvoorbeeld als lunch de volgende dag) en zelf maak ik altijd een weekplanning voor mijn maaltijden waardoor ik sowieso iets zou moeten weggooien als ik het overschotje zelf mee zou nemen. 't Zit hem dus vooral in creatiever zijn met overschotjes, want wat maaltijdplanning betreft, zijn we wel goed bezig. We smijten weinig volledige groenten of fruit weg. Niet dat het nooit gebeurt, maar we hebben zeker vooruitgang gemaakt. Omdat er toch nog steeds verbetering mogelijk is, ga ik streng zijn: niet geslaagd. 
 24. Een roadtrip doen met het Lief
  Opnieuw niet gelukt (we zijn hier wel niet goed bezig op de moment). We gingen wel met de auto naar Amsterdam maar dat telt niet helemaal als roadtrip vind ik. Voor Kerstmis kreeg ik wel een srps.me-bon van het Lief (ein-de-lijk, haha, ik had hints genoeg gegeven) die ik kan spenderen zoals ik wil... En laat een roadtrip nu net 1 van de formules zijn. Dit komt dus zeker wel in orde tijdens het komende jaar.
 25. Computer opkuisen
  Oef, toch opnieuw een puntje dat ik tot een goed einde heb kunnen brengen! Ik kocht het afgelopen jaar een nieuwe laptop en dat was dus de ideale gelegenheid om een grote kuis te doen in al mijn bestanden. Ondertussen zou het misschien niet slecht zijn om dat nog eens opnieuw te doen, maar het aantal bestanden op mijn computer is toch al drastisch vermindert. Goed bezig dus.
 26. Een verjaardagsfeestje geven
  Ik gaf zelfs verschillende verjaardagsfeestjes! En ze waren allemaal even leuk!
Oké, dat maakt de eindstand dus 12/26 en ik heb nog 10 dagen de tijd om daar eventueel 14/26 van te maken (als we nog bij de cinema geraken en ik 6 blogposts vertaald krijg). Laten we voor een mooie 13/26 gaan, zodat ik net geslaagd ben. Ik ga die cinemadate eens onmiddellijk inplannen!

No comments:

Post a Comment