September 15, 2018

Aardbeien met mascarponemousse.

Aardbeien met mascarponemousse: een lekker licht dessertje om de zomer nog even langer vast te houden - a floral sunset
We moeten het helaas onder ogen zien maar de zomer komt stilaan tot zijn einde. Hoewel ik vind dat elk seizoen zijn charme heeft, is de zomer toch stiekem mijn favoriet. Al is het maar alleen voor al het fruit. Aardbeien zijn bijna ieders favoriet, daarom ben ik er ook zeker van dat dit dessertje met mascarponemousse bij veel mensen in de smaak zal vallen. 't Is trouwens de laatste maand waarin er nog (échte, lekkere) aardbeien te koop zijn dus we moeten er van profiteren (je hebt misschien al gemerkt dat ik nog zoveel mogelijk van de aardbeien probeer te genieten?).
Breng dus de zon in huis zolang het nog kan en geniet van een heerlijk zomers gevoel met deze aardbeien en mascarponemousse. De noten maken het geheel helemaal af en zorgen voor een 'krokantje' in het geheel. Hopelijk genieten jullie er even veel van als ik!


Ingrediënten (voor +- 4-5 porties)

 • 250 g aardbeien
 • 250 g mascarpone (kamertemperatuur)
 • 100 g poedersuiker (of naar smaak)
 • 1 kl vanille-extract
 • 2 el amandelschilfers
 • een handvol pistachenoten

Bereiding

 1. Spoel de aardbeien. Verwijder de kroontjes en snijd in kwartjes. Bedek de bodem van je glaasjes met de aardbeien.
 2. Meng de mascarpone (op kamertemperatuur, anders zou hij kunnen schiften) met de poedersuiker en het vanille-extract. Verdeel over de aardbeien.
 3. Hak de pistachenoten grof. Rooster licht in een droge pan samen met de amandelschilfers.
 4. Strooi over het mascarponemengsel.
  Je kan het dessert onmiddellijk opeten of nog bewaren in de koelkast zodat de mascarpone mooi opgesteven is (voeg in dat geval de noten pas toe vlak voor het serveren).

No comments:

Post a Comment