September 29, 2018

Appel-kaneelsmoothie.

Appel-kaneelsmoothie: appeltaart in een drankje - a floral sunset

Hoe graag ik het ook zou willen, het valt niet meer te ontkennen: het is herfst. Ik heb mijn zomerse playsuits ingeruild voor truien en ook mijn korte broeken zijn veilig opgeborgen in de kast. Tijd dus voor meer 'herfstige' gerechten. 
Als deze appel-kaneelsmoothie geen herfst schreeuwt, weet ik het ook niet meer. Net appeltaart in een drankje. Dat maakt de overgang van die heerlijke warme zomer naar de toch wat koudere herfstdagen net iéts draaglijker. Gelukkig heb ik nog een reis naar Afrika in het vooruitzicht (en ik duim voor lekker warm weer) maar voor diegenen die minder geluk hebben, hoop ik dat deze smoothie wat troost kan brengen in de morgen. Nu, de herfst heeft ook zijn voordelen; haal die dekentjes, tassen thee en boeken al maar weer boven! Kan ook best gezellig zijn, toch?


Ingrediënten (1 grote portie of 2 kleine)

  • halve banaan, bevroren
  • 1 appel
  • 150 ml amandelmelk
  • 1 el havermout
  • snuifje speculaaskruiden
  • 1 kl ahornsiroop
  • snuifje kaneel

Bereiding

  1. Mix alle ingrediënten behalve de kaneel in een blender.
  2. Giet de smoothie uit in een glas en werk af met een snuifje kaneel. Ook lekker met een beetje granola als topping, by the way!

No comments:

Post a Comment