December 15, 2019

Mijn kerstlijstje van 2019.


It's beginning to look a lot like Christmas  🎶. Mijn favoriete periode van de winter is weer aangebroken; die paar weken tussen Sinterklaas en Kerstmis waarbij de kerstsfeer op zijn best is. Hoewel het belachelijk vroeg donker is, blijft het toch gezellig door alle kerstlichtjes en -versiering op straat die het gebrek aan licht ruimschoots goedmaken. Winkelstraten zijn altijd druk, cadeautjes moeten gekocht en uitgedeeld worden en omdat dat niet altijd gemakkelijk is, heb ik alvast een lijstje gemaakt met zaken waarmee je me altijd mag plezieren. Wie niet waagt(/vraagt), niet wint!

  1. En we beginnen onmiddellijk groots, met een blender. Ik mix nu al jaren alles met een kleine smoothiemaker en voor een smoothie is dat oké (hoewel het krap kan zijn), maar daar stopt het dan ook. Margarita's, soepen, sauzen, ... daar moet ik niet eens aan dénken om te beginnen want het toestel is gewoon te klein. Nu we volgend jaar (hopelijk) zullen verhuizen, is het dan ook tijd voor een échte blender.

  2. Sinds kort begin ik thee meer en meer te appreciëren. Ik heb niet heel veel soorten, maar de collectie begint uit te breiden. Met al die verschillende soorten thee, is het natuurlijk ook leuk om ze op een mooie manier op te bergen. Deze apothekerspotten van Dille & Kamille lijken met daarvoor uiterst geschikt!

  3. Met mijn verjaardag kocht ik voor mezelf een Fitbit Versa. Ik ben nog steeds erg blij met die aankoop (al vind ik een écht horloge toch nog altijd mooier), maar die rubberen bandjes bezorgen me soms een jeukend gevoel en uitslag. Gelukkig zijn er ook niet-rubberen bandjes. Deze rosé-gouden metallic versie vond ik erg mooi!

  4. Toen we gingen samenwonen, kochten het Lief en ik pannen met een actie in de supermarkt. Jammer genoeg bleek die kwaliteit niet super te zijn waardoor onze antikleefpannen ondertussen echt kapot zijn. Not good. En niet gezond. Dus zet ik dit jaar antikleefpannen van Greenpan op de lijst, die zijn groener én gezonder!

  5. Ik zei het al, ik begin stilaan mijn kleine theecollectie uit te breiden. Omdat ik me heb voorgenomen enkel nog losse thee te kopen (er zit blijkbaar plastic in de traditionele theezakjes), is een theekannetje waaruit ik die thee kan serveren dus ook een noodzaak. Momenteel werk ik met zo'n thee-ei, maar dit kannetje ziet er gewoon mooier én handiger uit.

  6. En we eindigen zoals we gestart zijn; met een buitensporig duur cadeau-ideetje. Deze keukenrobot van Magimix lijkt me zo handig om in huis te hebben; om notenpasta te maken, wortels te raspen, broccoli- of bloemkoolrijst te maken. I want it, I want it all!

No comments:

Post a Comment